
Els cristalls de gel, que travessen les nostres terres. Els cims estan a temperatures baixes, favorables al creixement ràpid de cristalls de gel.
També s'han comprovat glaciacions ràpides en els cims de cúmuls ben desenvolupats, a partir d'això, existeixen processos de multiplicació ràpida capaç de produir grans quantitats de cristalls de gel.
Segons els estudis que s'han fet, aquest fenomen és degut a la congelació de les gotetes en impactar amb partícules de neu o calamarsa.
Sabem que la glaciació té efectes bons; el primer és que desenvolupa un paper important i determinant en la formació de precipitacions. El segon, es que la glaciació controla bona part del repartiment de les càrregues elèctriques al peu del núvol.
Si observem la neu que cau en diverses nevades d'una temporada veurem que la forma dels cristalls és molt variada. Els cristalls de neu resulten de l'apilament de molècules d'aigua (H2O) seguint una distribució hexagonal.
En realitat, l'aigua pot cristal•litzar en 14 tipus de gel, això vol dir que hi ha 14 maneres de distribuir les molècules d'aigua en l'espai. Totes aquestes formes, excepte el tipus de gel anomenat gel lh, cristal•litzen en condicions molt especials, en temperatures extremes o pressions molt altes.
La forma dels cristalls de neu depèn essencialment de dos factors: de la humitat i de la temperatura dins el núvol. En general, la complexitat de la forma dels cristalls de neu augmenta amb l'increment de la humitat.
Cada cristall, però, es pot trobar dins el núvol amb diferents condicions d'humitat i de temperatura. El seu creixement s'adaptarà en cada moment a les condicions ambientals dominants.
Les formes dels cristalls de neu són infinites, de fet és impossible trobar-ne dos d'iguals. Són molt complexos.
Imatge extreta de: http://es.dreamstime.com/cristales-de-hielo-thumb4854593.jpg
Bona entrada. Has de ser més precís amb les etiquetes.
ResponElimina